Logo
Welke betonplaten moet ik kiezen?
20 sep 2021

Welke betonplaten moet ik kiezen?

Bericht door admin

Verbouwen met betonplaten? Dan zijn er een paar aandachtspunten om rekening mee te houden, voordat je gaat bestellen. Wil je bijvoorbeeld een tijdelijke oplossing realiseren of moet het een stevige constructie zijn die onverwoestbaar is? Moeten de platen veel gewicht kunnen dragen? En ga ze binnen of buiten plaatsen? We hebben alle mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Welke betonplaten zijn er?

Betonplaten zijn gemaakt van het sterkste soort: van gewapend beton. Er zijn verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat je de afmetingen van de platen afstemt op de klus. Hierbij is vooral de dikte essentieel. Dit geeft je plaatwerk namelijk voldoende draagkracht. Hoe dikker de betonplaat, hoe meer gewicht hij kan dragen. Het meest gebruikte formaat is een tegel van 2 bij 2 meter, maar er zijn ook andere verhoudingen en maatwerk is ook een optie!

Waar worden betonplaten voor gebruikt?

Betonplaten worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Als binnen- en buitenvloer in de bouw bijvoorbeeld, om zware bouwmachines een goede aanrijroute te bieden. En betonplaten kopen kan ook om een vaste of tijdelijke parkeerplaats te bouwen. Of om, in combinatie met andere bouwmaterialen, een complete parkeergarage aan te leggen!

Hoeveel kosten betonplaten?

Een gemiddelde prijs voor betonplaten is er niet. Geen klus is hetzelfde en de prijs is afhankelijk van het aantal vierkante meters dat je in totaal nodig hebt. Een basis tegel van  80 x 120 x 12 cm kost ongeveer €15,- per stuk. Maar er zijn ook grotere en luxere uitvoeringen, die oplopen in prijs. Een betonspecialist zal, aan de hand van jouw wensen, een offerte op maat voor je maken.

0 Reacties