Logo
Verschillende typen matrassen
28 okt 2021

Verschillende typen matrassen

Bericht door admin

Matrassen: op het eerste gezicht zien ze er allemaal hetzelfde uit, maar er zijn toch echt een hoop verschillen tussen onderlinge matrassen aan te wijzen. Denk bijvoorbeeld aan vorm, afmeting, maar ook aan materiaal. Ben je op zoek naar een Beddenzaak in Rijssen? Dan zal je merken dat het aanbod matrassen enorm is. In de showroom van een zaak als Medipas vind je ontzettend veel verschillende matrassen en zelfs hele slaapsystemen. Professionals op het gebied van slaapcomfort kunnen je van maatadvies voorzien. Een groot voordeel van een showroom is dat je hier matrassen zelf kunt uitproberen. Vaak is het mogelijk een product helemaal op je wensen af te stemmen. Als je jezelf een nieuw matras wilt aangemeten, kijk je niet alleen naar de lengte en het gewicht van het matras, maar ook naar jouw manier van liggen.

Het belang van een goed matras
Vermoedelijk is de slaapkamer de ruimte in je huis waarin je de meeste tijd doorbrengt. Een mens brengt gemiddeld een derde van zijn of haar leven door in bed. Ga maar na: het wordt aangeraden per nacht 8 uur slaap aan te houden en 8 is precies een derde van 24 (een dag). Je voelt het verschil tussen een goed en een slecht matras meteen aan je lichaam. Als een matras niet goed ondersteuning biedt, voel je dat na verloop van tijd aan je schouders, je nek en je rug. Je zult over heel je lichaam pijn krijgen en als je niet op tijd iets verandert aan je slaapcomfort, dan kunnen je klachten chronisch worden. Fysieke pijn is ook slechts voor je mentale welgesteldheid: als je de hele dag door klachten hebt, word je vanzelf chagrijnig.

Kussen en dekbedden
Je vergroot je slaapcomfort verder met de juiste kussens en dekbedden. Een goed kussen geeft ondersteuning aan je hoofd, nek en rugwervels. In je slaap in een rechte lijn liggen, voorkomt dat je klachten ontwikkelt. Een goed dekbed voorkomt dat je het te koud hebt in de winter en ligt te bibberen, of juist ligt te zweten van ellende in hartje winter. Er zijn dekbedden te vinden voor ieder seizoen, gemaakt van materialen uit de natuur, als vlas, wol en katoen.

Je slaaphouding meten
Om te weten te komen wat voor matras het beste bij je past, wordt je slaaphouding goed gemeten. Het bepalen van een slaaphouding kan onder meer met behulp van een simpel vragenformulier, maar tegenwoordig is er ook geavanceerde meetapparatuur die je houdingmeet. Deze kan de combinatie van hoofdkussen en matras meten en de werking op het lichaam.

0 Reacties