Logo
Schilderwerk kan eenvoudig gedaan worden op een aantal manieren
4 okt 2022

Schilderwerk kan eenvoudig gedaan worden op een aantal manieren

Bericht door admin

Ben je een fanatieke klusser en wil je al je schilderwerk zelf doen en niet uitbesteden? Als je zelf besluit je huis te gaan schilderen dan wil je uiteraard het eindresultaat zien zoals een ervaren schilder dat voor elkaar krijgt. Een aantal manieren hoe je het beste je schilderwerk kunt aanpakken.

 

Heb kennis van de juiste materialen en welke verf je wilt gaan gebruiken

Misschien zijn de materialen die je gebruikt van het schilderen van je plafond en muren nog wel belangrijker dan het schilderen zelf. Het is belangrijk om de juiste haarsoort van je kwast aan te schaffen en aan te passen aan het soort verf dat je wilt gaan gebruiken. Een kwalitatief goede kwast of roller draagt namelijk bij aan een net en mooi eindresultaat. Het is zonde dat je de trap met mooie hoogglans lak hebt geschilderd en dat je na afronden constant kwastharen er moet uitplukken omdat je bezuinigd hebt op het materiaal. Dit geldt overigens ook voor schuurpapier. Zit het papier niet meer vol en schuurt het niet meer vanzelf dan doe je er verstandig aan om een nieuw velletje te pakken. Wil je een glad resultaat hebben dan schuur je de vlakke delen met een blokje of schuurkurk.

 

Bekijk altijd de ondergrond zodat je niet voor verrassingen komt te staan

Het is belangrijk om je ondergrond te controleren op bijvoorbeeld beschadigingen, houtrot en loszittende verf. Zo kom je later tijdens het schilderen niet voor verrassingen te staan.

 

Oneffenheden en beschadigingen repareren
Heb je te maken met oneffenheden en beschadigingen dan plamuur je dit met een geschikt product. Kies je voor een transparante afwerking dan moet je letten op de kleur van het vulmiddel. Heb je hele grote oneffenheden dan gebruik je de twee componenten plamuur. Kleine krassen en kleine beschadigingen verberg je met kneedbaar hout of botermalse lakplamuur. Is je plamuur droog geworden dan moet je ervoor zorgen dat alle reparatieplekken geschuurd worden. Dit voorkomt eilandvorming. Gebruik geen grove schuurpapier, want het kan mogelijk zijn dat er dan krassen ontstaan. 

 

Zorg voor het verwijderen van loszittend verf en ontvet de ondergrond

Verwijder alle loszittende delen en ontvet het geheel met bijvoorbeeld Universol of St. Marc. Ook is het mogelijk om een scheutje ammoniak in een emmer met water te doen om alles te ontvetten. Ammoniak heeft een nare geur, dus daarom is het aan te raden om Universol of St. Marc te gebruiken. Nadat je dit hebt gedaan begin je pas met het schuren.

0 Reacties