Logo
Hoe bespaar je kosten door ‘printer leasing’?
1 mrt 2021

Hoe bespaar je kosten door ‘printer leasing’?

Bericht door admin

Een printer kopen of leasen is voor veel mensen geen grote beslissing. Toch verkijkt men zich hier vaak op. Er wordt te licht over gedacht, waardoor er niet echt goed wordt gekeken naar wat je gaat besparen met ‘printer leasing’.

Voordelen van het leasen van een printer 

  • Geen hoge investeringskosten. 

Voor organisaties die hun geld liever in andere zaken investeren, is het leasen van een printer een interessante optie. Een goedkopere printer aanschaffen lijkt wellicht voor de hand liggend, maar de kosten zijn vaak hoog in het verbruik. Er komst dus meer bij kijken dan alleen de verkoopprijs van de printer. 

  • Gemakkelijk upgraden. 

Op het moment dat je behoefte hebt aan een andere printer, is het erg makkelijk om het leasecontract aan te passen. Er is dus altijd een passende oplossing zonder extra investering.

  • Geen onverwachte kosten.

Bij ‘printer leasing’ wordt vooraf een periodiek bedrag vastgesteld. Een organisatie kan dus van tevoren de kosten voorstellen en heeft zo grip op de printkosten. Het maandelijkse tarief ligt vast. 

  • Service op maat.

Omdat de printer van een externe partij wordt geleased, zullen zij goede service aanbieden. Bij een defect toestel of een storing in het systeem, zal er snel worden gezorgd voor een vervangtoestel en/of een reparateur.

 

Wanneer is dit interessant voor je?

Steeds meer bedrijven maken de keuze om een printer te leasen. Er hoeft niet omgekeken te worden naar onderhoud of onverwachtse kosten. Je hebt een grote opdracht de komende drie jaar en er zal veel geprint moeten worden, maar je wilt niet veel investeren in een grote, dure printer. Een goede optie is dan om een leasecontract aan te vragen en deze printer(s) te leasen. 

0 Reacties