Logo
Het verkrijgen van certificering en erkenning na het volgen van een ISO 9001-cursus
25 jul 2023

Het verkrijgen van certificering en erkenning na het volgen van een ISO 9001-cursus

Bericht door admin

De ISO 9001 is een internationale norm gemaakt voor kwaliteitsmanagementsystemen. Met het volgen van een cursus ISO 9001 en het behalen van een ISO 9001 certificaat toon je aan prospects en klanten dat de processen van je organisatie voldoen aan de internationaal gestelde normen. Ook toon je met een ISO 9001 certificaat aan dat je veel waarde hecht aan het continu verbeteren van je bedrijf. Dit is wat je moet weten over de ISO 9001 norm.

 

Waarom is een ISO 9001 certificaat belangrijk om te hebben?

Wat voor organisatie of bedrijf je ook hebt, als je zakelijke kansen wilt benutten, je bedrijfsprocessen wilt verbeteren en klanten centraal stellen, dan is de ISO 9001 norm een ideaal hulpmiddel. Deze internationale norm vormt een kader voor eisen bij het kwaliteitsmanagementsysteem. De norm benadrukt het belang van de wensen van klanten, continu ontwikkeling en de kwaliteit. Door prestaties en processen te verbeteren voldoe je als bedrijf beter aan alle behoeften van je klanten. Dit zorgt voor nieuwe zakelijke mogelijkheden en het versterkt je concurrentievermogen. En dit zorgt als belangrijkste voor meer winst.

 

Over de ISO 9001 norm

De ISO 9001 norm certificering is voor ieder bedrijf en organisatie geschikt. Dit is ongeacht in welke branche je bedrijf zich bevindt of hoe groot je bedrijf is. Denk bijvoorbeeld aan fabrikanten van medische hulpmiddelen tot bouwbedrijven. De norm vormt een eisenkader voor het managementsysteem, waarmee je een beschrijving geeft hoe je bedrijf aan de behoeften van je klant voldoet. Met een ISO 9001 norm benadruk je het belang van continu verbeteringen, verbeter je de prestaties van je bedrijf en stelt je in staat om risico’s en gevaren te identificeren.

 

Kwaliteit van diensten en producten is ontzettend belangrijk
Om in deze wereldeconomie goed te kunnen opereren, is kwaliteit van ontzettend belang. Klanten zijn altijd op zoek naar goede kwaliteit diensten en producten. Leveranciers moeten aan kunnen tonen dat ze voldoen aan eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement en veiligheid. Daarom is certificering een uitstekend hulpmiddel om dit te bereiken. Zo verbeter je de kwaliteitsmanagementsystemen en zorg je voor betere prestaties binnen je onderneming. Je geeft je bedrijf een impuls en je komt je klanten tegemoet door hun behoeften te regelen.

0 Reacties