Logo
Gemiddelde kosten professionele animatie
28 okt 2021

Gemiddelde kosten professionele animatie

Bericht door admin

Wil je een animatie laten maken? Een hartstikke leuk idee, maar hoe pak je het precies aan? Gelukkig zijn er verschillende bedrijven bij wie je terecht kunt voor het laten produceren van een professionele animatie. Voor veel organisaties is het laten maken van een animatie misschien een sprong in het diepe, maar als je het slim aanpakt, is een zachte landing een garantie. De expert verzorgt je animatie namelijk van de eerste schets tot de laatste finishing touch. Kies je een partij als TUC: The Unemployed Chefs om een animatie te laten maken, dan word je voortdurend van de vorderingen op de hoogte gehouden. Ook krijg je uitgebreid advies.

Eigen creatieve bijdrage
Het laten maken van een animatie is geen eenrichtingsproces, maar een wisselwerking tussen de bedenker en de uitvoerder. Je krijgt dan ook ruimschoots de kans zelf creatieve inbreng te leveren. Alleen door goed samen te werken wordt een eindproduct gemaakt waar iedereen tevreden mee is en enthousiast va wordt. Animatie draait om het vertellen van een goed verhaal, maar ook om het effectief uitbeelden van dat verhaal: het is werkelijk een vak apart.

Het begint met een concept
Het verhaal begint bij een goed concept. Het is helemaal niet erg als dit verhaal in eerste instantie nog abstract is: in samenwerking met professionele tekstschrijvers en de beste digital artists wordt het verhaal verder uitgewerkt en met beelden tot leven gewekt. Er wordt dieper ingegaan op je idee. Dit is ook het moment waarop kritische vragen worden gesteld die ook door de kijker gesteld zullen worden. De informatie wordt omgezet in een sterk script. Het script vertelt het verhaal dat verteld moet worden en doet dit zo bondig mogelijk.

Na het schrijven van het script
Als het script eenmaal af is, zullen tekst en beeld samen worden gevoegd. Hierin speelt de digital artist een grote rol. Deze gaat een opzet voor de video maken: een storyboard. Dit storyboard geeft een goede indruk van hoe het eindproduct eruit zal komen te zien. Bij het maken van een storyboard worden designs besproken, plus de camerabewegingen verwerkt. Op basis van de informatie die je gekregen hebt, kun je feedback geven voor de uiteindelijke productie.

Gemiddelde kosten voor animatie
De prijzen per animatie zullen verschillen. Wel kunnen we een beeld schetsen van wat een animatie ongeveer zal kosten op basis van de onderstaande factoren. Hou onder andere rekening met:

  • Lengte van de animatie (meestal is een animatie maximaal 90 seconden lang)
  • Lever je zelf het script, of laat je dit schrijven?
  • Ga je voor “stock” audio of vers gecomponeerde audio?
  • 2D of 3D?
  • Wil je een voice-over toevoegen?

0 Reacties